divendres, 20 de desembre del 2013

Primera prova (aprovat!)

Avui dia 20, hem arribat a l'institut i hem anat a fer un pastís, ens hem dividit en dos grups hi cada un a fet un pastís diferent, el grup 1 feia un pa de pessic, i el 2 un de xocolata amb nous. Ens hem tingut que espavilar-nos sols.
El grup del pà de pessic s'han equivocat, per que havíem posat la farina havans de la llet i el oli, han tingut de repetir la recepta. Tot ho han fet en equip, netejar  cuinar, engreixar el motlle... En Toni ens ha donat lliçons per cuinar, com per exemple, que sempre s'ha de seguir la recepta, i si fas alguna prova pensar-la bé abans de començar a fer-la, que  no es pot pesar les coses amb qualsevol recipient i que quan poses els pinyons al pà de pessic els has d'untar suaument amb farina.





PÀ DE PESSIC

Ingredients:

-250g de farina
-250g de sucre
-3 ous
-2 tassetes de cafè de llet
-1 tasseta de cafè d'oli d'oliva
-1 llimona
-Sal
-1 sobre de llevat royal


Preparació:
Batem els ous amb el sucre i seguidament afegim un pessic de sal i la pell ratllada de llimona. Una vegada ben barrejat li afegim primer l'oli i després la llet, fins fer una crema ben homogènia. Tirem la crema en un bol gran i anem afegint la farina, a la  qual haurem barrejat el sobre de llevat, de mica en mica mentre anem remenant fins que ens quedi una massa sense grumolls.
Posem la massa  en un motlle de parets altes untat amb margarina i empolsat amb farina i ja la podem posar al forn.
180º, i durant 30-40 minuts.





3 comentaris: